BIO Bambucké máslo 120 ml

230 / Ks
Dostupnost: Skladem (1 Ks)
Kód: 8595572901272
+

BIO Bambucké máslo 120 ml

Bambucké máslo se hodí pro všechny druhy pokožky, včetně citlivé pokožky miminek a dospělých. Má mimořádné hydratační vlastnosti, proto je vynikající na suchou pokožku kolen, loktů či rukou. Obzvláště se hodí na ekzémy, popraskané rty a popálení od sluníčka. Díky vysokému obsahu vitamínů A, D, E a F hloubkově vyživuje pokožku. Bambucké máslo pomáhá aktivovat tvorbu kolagenu, a je tak neocenitelným pomocníkem v boji proti předčasnému stárnutí pleti. K dalším výhodám másla patří regenerační účinky, posílení přirozené pružnosti pokožky,vyhlazení jemných vrásek, regulace tvorby kožního mazu, ochrana pokožky před negativními vlivy slunečního záření a univerzální použití.

Bambucké máslo si také můžete vychutnat v kuchyni. Bambucké máslo je tradičně využíváno v africké kuchyni. Používá se pro výrobu pralinek, čokolád a dalších cukrovinek. Má krémovou konzistenci a příjemnou oříškovou chuť. Díky svému vysokému obsahu nenasycených mastných kyselin je vhodnou alternativou tuku v rostlinné kuchyni. Hodí se na přípravu sladkých i slaných pokrmů.

POUŽITÍ V KUCHYNI:
Vaření: bambucké máslo jde skvěle využít místo smetany či olivového oleje do základu omáčky. Krásně provoní těstoviny, rýži, brambory či zeleninu. Přidáním česneku a zelené cibulky vytvoříte jednoduchou a chutnou omáčku, která se skvěle hodí k řadě pokrmů.
Pečení: při pečení čokoládových sušenek, vánočního cukroví i svátečních dortů si můžete plně vystačit s bambuckým máslem, které hravě zastoupí klasické máslo, olej i kakaové máslo. Ve vybraném receptu ho použijte ve stejném množství. Pokud si nejste zcela jisti jemně oříškovou chutí bambuckého másla, pak nahraďte klasické máslo jen z části.
Smažení: bambucké máslo se skvěle doplňuje se sladkými recepty jako jsou palačinky, lívance a vafle. Postup přípravy je přitom stejný jako u klasického másla. Na mírném plamenu nejprve rozehřejte bambucké máslo a poté na něm usmažte oblíbené dobroty. Nemusíte se bát ani slaných pokrmů. Vyzkoušejte lehce restovanou zeleninu nebo francouzské tousty na slano.
TIP: přidejte máslo na chleba či topinku místo klasického másla jako veganskou a zdravou variantu. Přidáním medu nebo marmelády vytvoříte kulinářský zážitek.

PŮVOD:
Nerafinované Bio Bambucké máslo pochází ze vzácné odrůdy máslovníku afrického (Vitellaria Nilotica), také zvaný strom karité nebo shea. Pod skořápkou plodů je ukryto jádro s vysokou nutriční hodnotou a vitamíny, z něhož se získává bambucké máslo. Ve srovnání se svým západoafrickým protějškem (Vitellaria Paradoxa), který obsahují běžně dostupná bambucká másla, je karité měkčí, intenzivněji voní a obsahuje více prospěšných látek. Na výrobě Bio Bambuckého másla se podílí místní zemědělci se svými rodinami v duchu fair trade.

Výživové údaje na 100 g:
Energie 3705 kJ/901 kcal; tuky 100 g – z toho nasycené 42 g; sacharidy <0,1 g – z toho cukry <0,1 g; bílkoviny 0,2 g; sůl <0,01 g.

Země původu: Uganda.



Význam certifikátů:

Označení “BIO” znamená, že produkt byl vyroben podle zásad ekologického zemědělství. Při pěstování plodin certifikovaných jako BIO je zakázáno používat herbicidy, pesticidy či umělá hnojiva. Certifikát BIO představuje celostátní ochrannou známku pro BIO potraviny.

CRUELTY FREE and VEGAN certifikát zajišťuje, že žádný z našich produktů nebyl testován na zvířatech a také neobsahuje žádné suroviny živočišného původu.

Fair for life certifikace udělována institucí Ecocert podporuje spravedlivější mezinárodní obchod. Zaměřuje se na poctivé a pozitivní vztahy mezi farmáři a výrobci, mezi zaměstnanci a zaměstnavateli i mezi obchodníky. Podporuje rozvoj místních komunit. Je dbáno na splnění přísných pravidel pro udržitelný rozvoj a ochranu životního prostředí. Část finančních prostředků z každého takto označeného produktu putuje do speciálního fondu na podporu komunity farmářů přímo v rozvojové oblasti a zlepšení jejich životních podmínek.