BIO čočka červená
Červená čočka
Červená čočka je oblíbená pro rychlou přípravu bez namáčení a dobrou stravitelnost v porovnání s jinými luštěninami. Nelze ji však použít ke klíčení. Červená čočka obohatí polévky a zeleninové i masové směsi a je dobrým příkrmem i základem pomazánek. Nenahraditelná je v asijských směsích s kokosovým mlékem, zázvorem, kari... Před přípravou čočku dobře propláchneme ve studené vodě a vaříme 15 minut ve vodě, polévce či dušeném pokrmu.
Výživové hodnoty na 100 g:
Energetická hodnota: 1280 kJ/ 304 kcal; tuky: 1,5 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g; sacharidy: 41 g; z toho cukry: 1,1 g; vláknina: 17g; bílkoviny: 23 g; sůl: 0,02 g.
Skladování: skladujte v suchu.
Země původu: Turecko.
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: výrobek neobsahuje stopy alergenů.