BIO Fazole červené
Fazole červená ledvinka v biokvalitě.
Červené fazole v biokvalitě jsou charakteristické svou výraznou chutí a větší velikostí. Čím je fazole tmavší, tím má výraznější chuť. Jsou skvělou příloha k rýži nebo kukuřici. Díky své výrazné chuti se báječně chodí i jako náhrada masa v pokrmu.
Červeným fazolím se ne nadarmo přezdívá "chilli fazole". Jsou totiž klasickou přísadou do mexického pokrmu chilli con carne. Navíc se dobře kombinují s pikantními jídly. Ochutit je můžete třeba pepřem nebo právě chilli či pálivou paprikou. Fazole jsou po uvaření trochu nasládlé a rychle zasytí. Rostlina pochází ze Střední Ameriky, dnes se ale pěstuje i v Africe.
Návod k přípravě: pro urychlení vaření se „červenou ledvinu“ doporučuje namočit na 8-12 hodin, poté se vaří 1 1/2 hodiny, z toho prvních patnáct minut na prudkém plameni (anebo 20 minut v tlakovém hrnci). Fazole jsou poměrně velké a po uvaření do měkka získávají jemně nasládlou chuť. Výborně se hodí jako příloha k rýžovým a kukuřičným jídlům. Kdo má rád pikantnější jídla, může fazole ochutit kayenským pepřem anebo pálivou paprikou.
Výživové hodnoty na 100 g:
Energetická hodnota 1242 kJ/297 kcal; tuky: 1,4 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g; sacharidy: 36,9 g, z toho cukry: 2,12 g; bílkoviny: 22,1 g; sůl: 0 g.
Skladování: skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Země původu: Čína.