BIO Hořká čokoláda s perník. kořením FairTrade
BIO hořká čokoláda s perníkovým kořením FairTrade
Zajímavá jemná hořká čokoláda okořeněná perníkovým kořením - sezónní vánoční položka. Je vyráběna ve Švýcarsku tradiční metodou dlouhého konšování, díky kterému plně vynikne zprvu skrytá bohatá chuť kakaa a čokoláda získá jemnou a hebkou konzistenci.
Pro její výrobu bylo použito kakao z Bolívie a sušená třtinová šťáva Rapadura, která jí dodá chuť lehce do karamelova. Všechny složky kromě vanilky pocházejí z fair trade projektu HAND IN HAND. Fair trade čili spravedlivý obchod garantuje farmářům z rozvojových zemí spravedlivou odměnu a zakazuje otrockou či dětskou práci.
Hmotnost: 80 g.
Složení: cukr (sušená třtinová šťáva Rapadura, přírodní třtinový cukr), kakaová hmota, kakaové máslo, směs koření 1 % (skořice, koriandr, anýz, fenykl, zázvor, hřebíček, muškátový oříšek, pepř), Bourbon vanilka.
Všechny složky pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství. Obsah kakaové sušiny nejméně 55 %.
Nutriční hodnoty ve 100 g:
Energetická hodnota 2290 kJ/548 kcal; tuky 36 g (z toho nasycené mastné kyseliny 22 g); sacharidy 46 g (z toho cukry 43 g); bílkoviny 5 g; vláknina 7 g; sůl 0,0 g.
Země původu: Švýcarsko.
Alergeny: vzhledem ke způsobu výroby může čokoláda obsahovat stopy skořápkových plodů a lepku.