BIO Jáhly
Jáhly jsou vlastně loupané proso seté a jsou úžasným všestranným pokrmem. Ať jako příloha (třeba k rajské omáčce), zavářka do polévky, jako kaše (přidáme více vody), základ salátů (třeba místo kuskusu), náplní, karbanátků a sladkých nákypů, nebo smažené se zeleninou a masem v asijském stylu, jáhly nezklamou.
Návod na přípravu: jáhly třikrát spaříme horkou vodou (není nezbytné), propláchneme studenou vodou a vaříme v poměru 1:1,8 (jáhly:voda) na mírném ohni dokud se voda nevstřebá (cca 15 minut).
Výživové hodnoty na 100 g:
Energetická hodnota: 1511 kJ/ 357 kcal; tuky: 3,9 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,9 g; sacharidy: 69 g; z toho cukry: 1,4 g; vláknina: 3,8 g, bílkoviny: 9,8 g; sůl: 0,01 g.
Skladování: skladujte v suchu, chraňte před teplem.
Země původu: Ukrajina.
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: výrobek neobsahuje stopy alergenů.