BIO Kakao
BIO Kakao
Tradiční surovina pro přípravu dezertů v biokvalitě. Kakaové boby pěstují drobní farmáři z Dominikánské republiky. Kakaovníky zde rostou ve smíšených kulturách spolu s citrusy, banány a dalšími plodinami, které jim poskytují stín. Plody jsou sbírány ručně a fermentovány spolu s dužinou. Při fermentaci vzniká typická výrazná chuť a vůně dominikánského kakaa. Následuje asi týdenní sušení na slunci, poté jsou boby očištěny a upraženy. Správné šetrné pražení dále umocní chuť a vůni kakaa. Upražené boby jsou nadrceny a pomocí lisu zbaveny části kakaového másla. Poté jsou rozemlety na jemný prášek. Kakao není alkalizované.
TIP: lahodný čokoládový nápoj získáme našleháním teplého mléka s naším kakaem a sušenou třtinovou šťávou rapadura. Můžeme jej ovonět špetkou pravé Bourbon vanilky, skořice či dokonce muškátového květu. Vášnivé povahy mohou přidat trošku práškového chilli, labužníci si vylepší mléko sladkou smetanou.
Skladování: skladujte v suchu a chraňte před teplem.
Země původu: Dominikánská republika.
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: výrobek neobsahuje stopy alergenů.