- Potraviny
- Čerstvé
- Paštiky, sádlo, masové výrobky
- BIO Kančí biolovečák
BIO Kančí biolovečák
Výjimečný výrobek, který splňuje více než požadované standardy pro biovýrobky. Trvanlivý fermentovaný salám bez dusitanů a další "chemie", bezlepkový. Na 100 g výrobku se použije 125 g masa.
Maso pro přípravu salámu je výhradně z našich zvířat, a to převážně z nekastrovaných přeštických černostrakatých kanečků sasovského chovu. Pozor, nezaměňovat za maso z divočáka - i samec prasete domácího, který není kastrován, se nazývá kanec a nikoli vepř, který již bohužel kastrován je.
Doporučení pro ty, kdo mají radši pevnější a vysušenější lovečák - vybalte štangličku a zavěste na temné, vzdušné a chladnější místo, např. v komoře a nechte dosychat podle vašeho gusta. Pod salám umístěte misku nebo noviny pro případný přirozený odkap tuku při dosoušení.
Složení: bio vepřové maso 58,8 %, bio vepřové sádlo 23,5 %, bio hovězí maso 11,7 %, mořská sůl do 4 %, bio koření (pepř, hřebíček), startovací kultury, bio třtinový cukr, bio glukóza, antioxidant kyselina askorbová. Čistá svalová bílkovina min. 15 %, tuk max. 50 %.
Na lovečák používáme celulózová střeva. Střeva se nekonzumují, salám je třeba oloupat.
Certifikován v červnu 2010. Kančí biolovečák získal titul Česká biopotravina roku 2010! a je i držitelem certifikátu CEFF - potraviny bez chemie.
Skladování: Skladovat při teplotě do 20 °C.
Země původu: ČR.