- Potraviny
- Trvanlivé
- Nápoje sušené, čaj a káva
- Káva
- BIO Káva Honduras FairTrade
BIO Káva Honduras FairTrade
Pro přípravu espressa s charakteristickou vůní čokolády, karamelu a mandle.
Jak si kávu nejlépe vychutnat:
Káva Honduras Las Capucas je středně pražená a je určená pro přípravu do pákového espressa. Abychom ze zrn dostali to nejlepší, je třeba dodržet při přípravě určité zásady. K přípravě použijeme 7-9 gramů mleté kávy, délka extrakce (čas, za který proteče voda přes espresso páku) by měl být mezi 25 a 33 sekundami a objem výsledného nápoje cca 30 ml. Pokud se stane, že je káva nakyslá, namelte zrna jemněji (prodlouží se doba extrakce). V případě přílišné hořkosti naopak zvyšte hrubost mletí (čas extrakce se zkrátí).
Odrůdy: Catuai, Bourbon, Obata, Icatu a Paraneima zpracovány mokrou metodou.
Pěstitelé a původ: drobní farmáři družstva Cooperativa Cafetalera Capucas Limitada (COCAFCAL), nebo-li krátce Capucas, pěstují kávu blízko národního parku Celaque a stejnojmenné nejvyšší hory Hondurasu, která je velkou zásobárnou vody. "Celaque" totiž v místní jazyce Lenca znamená "vodní nádrž" či "rezervoár". Pěstitelé hospodaří v nadmořské výšce 1450 - 1600 metrů, kde se nalézá úrodná půda a ideální klimatické podmínky pro vysoce kvalitní zrna.Fair & Bio je sociální podnik a první družstevní pražírna v ČR. Praží kávu s certifikací Fairtrade a zaměstnává lidi se zdravotním znevýhodněním.Prosazují ekonomickou, sociální a ekologickou udržitelnost.
Skladování: zamezte přístup vzduchu, vlhkosti a světla (ideálním řešením je neprůhledná dóza na kávu).
Země původu: Honduras.
Praženo v: ČR.
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: výrobek neobsahuje stopy alergenů.