BIO Kešu
BIO Kešu
Kešu oříšky pocházejí z Indie, kde rostou na stromech vysokých až 12 metrů. Po sklizni jsou oříšky v tvrdé skořápce krátce povařeny ve vodě, aby skořápka změkla. Poté jsou ručně louskány. Pro zachování původní chuti jsou nakonec opatrně sušeny při teplotě 50 - 60 °C a poté uchovány ve vakuovaných pytlích až do chvíle balení do obalů určených pro konečného spotřebitele. Můžeme je mlsat samotné, použít v kari směsích, smažené rýži, sladkostech či šetrně upražit s trochou slané vody. Upražíme-li je nasucho bez soli a rozmixujeme, získáme vynikající kešu „máslo“ na pečivo, kaše, jogurty apod.
Výživové hodnoty na 100 g
Energetická hodnota: 2554 kJ / 616 kcal; tuky: 49 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 8,8 g; sacharidy: 21 g; z toho cukry: 5,0 g; vláknina: 3,8 g, bílkoviny: 21 g; sůl: 0,01 g.
Skladování: skladujte v suchu, chraňte před teplem.
Země původu: Nigérie.
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: výrobek obsahuje skořápkové plody a neobsahuje stopy jiných alergenů.