- Potraviny
- Čerstvé
- Paštiky, sádlo, masové výrobky
- BIO Kostní vývar 600 ml
BIO Kostní vývar 600 ml
Bio Kostní vývar
Je velmi dlouho (tři dny) tažený vývar z vybraných kostí plemene skotu aberdeen angus a přeštických černostrakatých prasat. Kosti se pouze vaří ve vodě, tak dlouho, než se rozpadnou. Jedná se o tepelně opracovaný masný výrobek bez jakýchkoli dalších přídavků, záměrně nepřidáváme žádné koření, sůl a samozřejmě ani žádné konzervanty. Náš výrobní postup „vytáhne“ z kostí látky, které by jinak přišly vniveč. Dovolili bychom si ho dokonce nazvat „funkční potravinou“, která blahodárně působí svým obsahem minerálů a stopových prvků. Vývar vzniká jako výsledek spolupráce mezi zemědělcem Josefem Sklenářem z Biofarmy Sasov a známým kuchařem Paulem Dayem z The Real Meat Society a je součástí speciální řady výrobků pod společnou značkou "Chef and Farmer". S Paulem Dayem ctíme společnou filozofii – v souladu s ekologickými principy využít ze zvířete úplně vše, co je možné „od rypáčku po ocas“. A kostní vývar je toho krásným příkladem – využití částí, které se běžně vyhazují.
Bio Kostní vývar získal titul Česká biopotravina roku 2016 v kategorii "Biovýrobky pro gastronomii, pochutiny a ostatní.
Balení: 600 ml ve sklenici.
Složení: vývar z bio hovězích a bio vepřových kostí.
Skladování: skladujte při teplotě od 0 do 5 °C. Po otevření spotřebujte ihned.