- Potraviny
- Trvanlivé
- Obilniny
- Mouky, krupice
- Čočková mouka hladká
Čočková mouka hladká
Zboží s uplynulou lhůtou minimální trvanlivosti. Původní cena 69 Kč/kg
DMT: 08/2024
Čočková mouka hladká
Červená čočka patří mezi luštěniny a díky své jednoduché přípravě a nenadýmavosti je stále oblíbenější. Mouka z červené čočky má neutrální chuť, a tak s ní můžete upéct sladké i slané pokrmy, zahušťovat i obalovat. Oproti klasické mouce obsahuje ta z červené čočky více vlákniny i bílkovin.
Červená čočka má velmi nízký glykemický index okolo hodnoty 30. Dokáže tak regulovat hladinu krevního cukru a zpomaluje vyprazdňování žaludku. Člověk se cítí mnohem déle zasycený, což je důležité při redukčních dietách a pro diabetiky. Červená čočka, stejně tak i mouka obsahuje důležité minerály jako jsou zinek, draslík, vápník, selen, hořčík, mangan a větší množství železa. Rovněž je červená čočka bohatá na vlákninu a vitamíny supiny B.
POUŽITÍ MOUKY Z ČERVENÉ ČOČKY
Polévky i omáčky můžete odteď zahušťovat moukou z červené čočky. Zahustit s ní můžete masové směsi, zeleninové burgery, bramboráky nebo karbanátky. Z mouky z červené čočky uvaříte i vynikající knedlík a noky.
Ať máte rádi slané nebo sladké dobroty, tak v receptu můžete nahradit mouku tou z červené čočky. Vyzkoušejte třeba čokoládové sušenky, muffiny nebo slané krekry. Při pečení moučníků doporučujeme použít 1 díl mouky z červené rýže na 3 díly mouky uvedené v receptu.
Nutriční hodnoty ve 100g:
energie 1476 kJ / 348 kcal; tuky 0,9 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g); sacharidy 60,0 g (z toho cukry 3,7 g); bílkoviny 25,0 g; Sůl 0,01 g.
Země původu: ČR.
Alergeny: bez obsahu alergenů.
Skladování: skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.