- Potraviny
- Čerstvé
- Kimchi a nakládaná zelenina
- Jenty Kysané zelí bílé 500 g
Jenty Kysané zelí bílé 500 g
Kysané zelí bílé
Domácí kysané zelí je hodnotným zdrojem vitamínů, minerálních a stopových látek nejen v zimním období. Jmenujme např. beta-karoten, vitamin C, B, E, K, draslík, vápník, fosfor, železo, zinek, hořčík či síru, ale nesmíme zapomenout také na velmi důležité probiotické bakterie mléčného kvašení. Toto vše (a nejen toto) ovšem můžete najít pouze v živém kysaném zelí, které není znehodnoceno chemickou konzervací či sterilací. Toto zelí je živé, čerstvě ze škopku vytažené. Kysané zelí je vyráběno průběžně celý rok, při sklizni ze zelí pozdního – kruhárenského, a když je toto vyprodáno, používá se k výrobě zelí polorané, a když dojde i to, vzpomíná se na kysané zelí s láskou a čeká se na novou sklizeň.
Složení: zelí hlávkové bílé, kmín celý (bio), himálajská sůl (max. 1,5%).
Nutriční hodnoty ve 100 g:
Energetická hodnota: 124 kJ/29 kcal; tuky celkové: 0,2 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g; sacharidy: 4,1 g, z toho cukry: 0, g; bílkoviny: 1,6 g; sůl: 1,4 g.
Skladování: uchovávejte v chladu do 8 °C.