Jenty Kysané zelí červené 480 g

79 / Ks
Dostupnost: Na dotaz
Kód: 1000000017366
+
Jenty Kysané zelí červené

Domácí kysané zelí je hodnotným zdrojem vitamínů, minerálních a stopových látek nejen v zimním období. Jmenujme např. beta-karoten, vitamin C, B, E, K, draslík, vápník, fosfor, železo, zinek, hořčík či síru, ale nesmíme zapomenout také na velmi důležité probiotické bakterie mléčného kvašení.

Toto vše (a nejen toto) ovšem můžete najít pouze v živém kysaném zelí, které není znehodnoceno chemickou konzervací či sterilací. Takovéto živé, čerstvě ze škopku vytažené kysané zelí, Vám nabízíme.

Kysané zelí se vyrábí průběžně celý rok, při sklizni ze zelí pozdního – kruhárenského, a když se vyprodá, používá se k výrobě zelí polorané, a když dojde i to, vzpomíná se na kysané zelí s láskou a čeká se na novou sklizeň.

Složení: zelí hlávkové červené, himálajská sůl (max. 1,5%).

Nutriční hodnoty ve 100 g:
Energetická hodnota: 120 kJ/29 kcal; tuky celkové: 0,2 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g; sacharidy: 3,8 g, z toho cukry: 0 g; bílkoviny: 1,6 g; sůl: 1,4 g.

Skladování: uchovávejte v chladu do 8 °C.