- Domácnost
- Kuchyňské potřeby
- Kapsa na zeleninu - malá
Kapsa na zeleninu - malá
Kapsa z bambusového froté a biobavlny pro skladování zejména listové a kořenové zeleniny. Nahrazuje plastové sáčky. Zelenina v ní zůstane čerstvá násobně déle než při jakémkoliv jiném způsobu uskladnění. Malá kapsa je o velikosti 38 x 38cm
Také vás mrzí, když se vám nakoupená zelenina zkazí dříve, než si na ní stihnete pochutnat? Když ji pak musíte zbytečně vyhodit?
Udržet zeleninu déle čerstvou i bez sklepa vám pomůže kapsa z bambusového froté. Tato kapsa je vlastně „kapesním sklepem“ pro uchovávání zeleniny určeným pro ty, kteří skutečný sklep doma nemají. Díky své velikosti a tvaru pojme i pořádnou hlávku salátu nebo zelí. Zelenina se v ní na rozdíl od plastového sáčku nezapaří a vydrží svěží mnohem déle. Určitě ji vyzkoušejte i na mrkev, celer, kedlubny, řepu nebo pórek.
Vyšší cena, která vás možná překvapí, je dána unikátností materiálu, ze kterého je kapsa vyrobena. Úplet z bambusového froté a biobavlny vyniká schopností vázat vodu více než jiný textil vyrobený z přírodních vláken. Proto kapsa udrží vlhkost velmi dlouhou dobu. Skvělé je, že je úplet vyráběn v domácí brněnské firmě.
- Kapsu namočte do vody a vyždímejte, aby zůstala vlhká, ale nekapala z ní voda. Vložte do ní zeleninu a dejte ji do lednice nebo na jiné chladné místo. Kapsa musí být stále mokrá, každý den kontrolujte uloženou zeleninu a dle potřeby kapsu vlhčete.
- Před prvním použitím kapsu vyperte. Srážlivost do 15 %.
- Kapsu perte dle potřeby, ideálně každý týden či jednou za 14 dní. Opravdovým salátomilům doporučujeme pořídit si kapes více, aby je mohli jednoduše střídat.
- Teplotu praní nastavte nejméně na 40 °C, při větším znečištění ji zvyšte na 60 °C.
Na praní nepoužívejte aviváž, protože snižuje savost vláken.