- Potraviny
- Trvanlivé
- Dochucovadla
- Sůl a ostatní
- Lahůdkové droždí
Lahůdkové droždí
Lahůdkové droždí
Lahůdkové droždí je výborný pomocník v kuchyni – ochutí a zvýrazní chuť jídla. Jedná se o přirozeně bezlepkovou potravinu připomínající chutí i vůní parmezán. Lahůdkové droždí je deaktivované – nedá se tedy použít na kynutí. Výborně ale dochutí pomazánky, omáčky, rizota, pesta…
Lahůdkové droždí se vyrábí na substrátu bohatém na cukry - může to být třeba melasa. Kvasinky Saccharomyces cerevisiae se nechají několik dnů pomnožit. Potom se směs suší do podoby jemných vloček a při sušení lehce ohřívá na teplotu lehce převyšující 40 °C, aby se droždí deaktivovalo.
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota 1 370 kJ / 327 kcal; tuky: 5 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 1,7 g, sacharidy: 9 g, z toho cukry: 8 g, vláknina: 27 g, bílkoviny: 49 g, sůl: 0,5 g.
Skladování: v suchu a chladu.
Alergeny: bez obsahu alergenů.