- Potraviny
- Trvanlivé
- Ořechy a ořechové krémy
- Ořechy
- Pekanové ořechy
Pekanové ořechy
Pekanové ořechy
Pekanové ořechy rostou na ořechovci pekanovém a svůj původní název získali díky tvrdosti své skořápky, kdy „pecan“ znamená „ořech, k rozbití jehož skořápky je potřeba kámen“. Pekanový ořech je vzhledově podobný vlašskému, je však podlouhlý, jemnější a sladší. Jedlá jádra jsou velice chutná, ale jak už u ořechů bývá, také tučná. Pekany jsou velmi bohaté na bílkoviny, rostlinné tuky, vlákninu, vitamíny A, B a jejich pravidelná konzumace chrání naše tělo před vznikem žlučníkových kamenů, snižuje cholesterol, oddaluje degeneraci svalů a pomáhá při chřipce a nachlazení. Tyto oříšky lze je konzumovat samotné, přidávat do müsli a jiných směsí, do sladkého i slaného pečiva, ale díky svému obsahu tuků z nich můžete vyrobit i ořechovou pomazánku nebo sýr. Obzvláště dobré jsou v různých ořechových dezertech.
Složení: jádra pekanových ořechů.
Skladování: nevystavujte přímému slunečnímu záření. Skladujte v suchu a chladu.
Země původu: USA.
Upozornění pro alergiky: výrobek může obsahovat stopy arašídů, ostatních skořápkových plodů a sezamu.