ŽIVINA Portská omáčka 140 g

ŽIVINA Portská omáčka 140 g

199 / Ks
Dostupnost: Skladem (1 Ks)
Kód: 769503441146
+

Portská omáčka

Tato Portská omáčka je výsledkem jedinečné spolupráce mezi Živinou a šéfkuchaři z prestižní restaurace Červený Jelen – spolumajitelem Patrikem Jarošem a executive chefem Markem Fichtnerem. Hlavní roli v její chuti hraje boží kombinace rybízu s portským vínem. Perfektně doplní zvěřinu nebo jehněčí, ale hodí se i jako doplněk k paštikám či sýrům.

Naše Portská omáčka je inspirována anglickou cumberland omáčkou, na rozdíl od ní ale neobsahuje brusinky. Její nasládlou chuť tvoří hlavně úžasná kombinace rybízu s portským vínem. Je dokonalým doplňkem ke zvěřině, jehněčímu masu, paštikám či sýrům. Recepturu vytvořili renomovaní šéfkuchaři Patrik Jaroš, spolumajitel ČJ a držitel michelinské hvězdy, a Marek Fichtner, executive chef ČJ se zkušenostmi z nejlepší restaurace světa, Noma v Kodani, a dříve jeden z porotců MasterChef Česko.

Složení
: omáčka s portským vínem, pasterováno. Džem z červeného rybízu (cukr, červený rybíz, pitná voda, kyselina citronová, pektin), Portské víno (9,5 %; obsahuje siřičitany), pitná voda, worchestrová omáčka (voda, ocet, cukr, jedlá sůl, víno, švestková povidla (švestky, jablka, kyselina citronová), směs koření, barvivo karamel, rajčatový prášek, aromata, chilli extrakt, česnekový extrakt), pomerančová a citronová kůra, směs koření (< 0,7 %), sůl jedlá, přírodní aroma.

Nutriční hodnoty ve 100 g:
 energetická hodnota 946 kJ / 223 kcal; tuky 0,1 g; nasycené mastné kyseliny 0,1 g; sacharidy 52 g, z toho cukry 51 g; bílkoviny 0,4 g; sůl 0,6 g. 

Skladování: skladujte mimo sluneční záření při teplotě do 25 °C, po otevření uchovávejte v ledničce při teplotě do +7 °C a spotřebujte do 7 dnů.

Alergeny: může obsahovat stopy skořápkových plodů, arašídů, sezamu, celeru, soji a hořčice.