- Potraviny
- Trvanlivé
- Dochucovadla
- Hořčice a kečupy
- ŽIVINA Tikka masala (indické kari) 200g
ŽIVINA Tikka masala (indické kari) 200g
Tikka Masala - indické kari
Indická kari omáčka Tikka Masala nás nikdy neomrzí. Speciální kombinace čerstvých ingrediencí a koření vytváří krásně aromatickou a krémovou omáčku s komplexními vrstvami chutí. Nejčastěji se podává s rýží nebo chlebem naan. Na této nepálivé verzi si pochutná celá rodina.
Jedna z nejoblíbenějších indických omáček na světě, to je Tikka Masala. A co to vlastně znamená? Tikka jsou „kousky masa“ a „masala“ je prostě omáčka.
Naše Tikka Masala má bohatou a kořeněnou chuť. Speciální kombinace čerstvých ingrediencí a indického koření přináší autentický zážitek v každém soustu.
Aby bylo kari hotové, přimíchejte do omáčky tučný bílý jogurt nebo kokosové mléko na vaření pro získání té správné konzistence a chuti. K tomu si můžete orestovat také tofu nebo maso a zeleninu na kousky.
Indické kari Tikka Masala doporučujeme podávat s basmati rýží, čočkou nebo plackou naan. Na této nepálivé verzi si pochutná celá rodina. S jednou skleničkou si připravíte 2-3 poctivé porce.
Složení: zeleninová pasta s kešu ořechy. Pasterizované. Rajčata celá loupaná 46 % (celá loupaná rajčata, rajčatová šťáva, regulátor kyselosti: kyselina citronová), cibule 30 %, kešu ořechy 6 %, cukr krystal, olej řepkový, česnek, zázvor, směs koření (obsahuje chilli vločky 0,1 %), kurkuma kořen, ocet kvasný lihový, sůl 0,54 %.
Nutriční hodnoty ve 100 g:
energetická hodnota 548 kJ /132 kcal; tuky 7,6 g; nasycené mastné kyseliny 1 g; sacharidy 12 g, z toho cukry 7,3 g; bílkoviny 2,6 g; sůl 0,7 g.
Skladování: skladujte na temném a chladném místě, po otevření uchovávejte v ledničce při teplotě do +7 °C a spotřebujte do 7 dnů.
Alergeny: může obsahovat stopy skořápkových plodů, arašídů, sezamu, soji, celeru a hořčice.